01 Lydia51Ízelítő a tartalomból:

  • Bizalommal a hit útján
  • Lehet-e szépen megöregedni?
  • Étellel nem lakik jól a lélek!
  • Istennél nincsenek korlátok
  • Házasság – Hozzuk helyre!
  • és
  • Válás után...

Megrendelem

 

 

04 Lydia51Bizalommal a hit útján (4. old.)

„Otthonteremtő édesanya” vagyok – így jellemzi magát Ágostonné Szőcs Anna angol-orosz szakos tanárnő, hét gyermek édesanyja. Egy időre hivatását is feladta, hogy családjával odaadóbban foglalkozhasson.

Noémi, a legfiatalabb lánya, végzős diák a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnáziumban. Szabadidejében szívesen süt-főz, olvas, vagy tölt időt a barátaival; nyáron az Élet Szava Alapítvány keresztény táboraiban szokott segíteni.

Anya és lánya más-más úton kerültek élő kapcsolatba Istennel. Miközben erről beszélgetünk, megtudjuk azt is, hogyan tapasztalták Isten bátorítását és beavatkozását Noémi gyermekkori balesete kapcsán.

 

08 Lydia51Lehet-e szépen megöregedni? – Éljünk tudatosan megértő, nagy vonalú, hálás életet (8. old.) 

Minden generáció azon igyekszik – akár pénzbeosztásról, akár gyereknevelésről akár munkáról van szó –, hogy életét az elődeihez képest jobban irányítsa. Gyakran mégis ugyanazokat a hibákat követik el. Akkor hogyan képzelem, hogy én majd másként fogok megöregedni?

Isten gyermekeinek tudniuk kell: miközben gyengülő egészségükkel viaskodnak, ezzel egyidőben fel kell venniük a harcot a keserűséggel, a panaszkodással, az önzéssel és az önsajnálattal is. A bibliai alapelveknek ugyanis nincsen korhatáruk...

 

14 Lydia51Étellel nem lakik jól a lélek! (14. old.) 

„Megfordulok, ránézek az ébresztőórára. Reménykedve bújok ki az ágyból: hátha éjszaka, valami csoda folytán, csökkent a testzsírszázalékom! Mielőtt ráállnék a mérlegre, mindent leveszek, aminek akár néhány gramm súlya lehet; a hajgumit és a fülbevalót is. De sajnos, most is hiába reménykedtem…

Szigorúan megfogadom, hogy kevesebbet fogok enni! A konyhába érve azonban dicséretes elhatározásom olyan gyorsan olvad el, mint a cukormáz a fahéjas csigák tetején, amiket a lányom épp akkor vesz ki a sütőből. Hmmm! Ilyen csodálatos illatáradatban ki tudna a józan ész szavára hallgatni?”

 

22 Lydia51Istennél nincsenek korlátok! (22. old.) 

„Feleségem huszonöt éves volt, amikor első gyermekünk, Nick megszületett. Én is benn voltam vele a szülőszobán. Az orvos szülészeti fogóval segített a kicsinek, hogy átjusson a szülőcsatornán. Nick feje és nyaka kibújt – és ekkor feltűnt, hogy a jobb vállával valami nincs rendben. Nem volt rajta kar. Egyszerűen nem akartam hinni a szememnek...”

Boris Vujicic és felesége, Duschka, nem volt fölkészülve arra, hogy első gyermekük kéz és láb nélkül születik meg. Nick érkezése után érzelmileg teljesen összeomlottak. Úgy érezték, hogy a helyzet meghaladja erejüket, még az örökbeadás gondolta is fölmerült bennük. De a vidám és kitartó fiúcska megmutatta nekik, hogy sokkal többre képes, mint amit ők valaha is el tudtak volna képzelni…

 

26 Lydia51Hozzuk helyre! – Gondolatok a válás megelőzésének lehetőségéről (26. old.)

apjaink keresztény köreiben is egyre nő a válások száma. Mi az oka, hogy a kölcsönös szeretet alapján megkötött, életre szólónak induló kapcsolatok felbomlanak? Meg lehet- e menteni a válságba került házasságokat?

A házasságban a problémák hosszú évek alatt halmozódnak fel. A harag, megbántottság, sértettség tégláiból fal emelkedik a házastársak közé...

A cikk a következő kérdéseket járja körbe: Miért romlott el? – Megoldás-e a válás? – Tévhitek a válásról – Újratervezés – Hogyan tovább? – Van feltámadás!

 

28 Lydia51Válás után… (28. old.) – Rozsnyai Mária

Házasságkötéskor legtöbben meg vagyunk arról győződve, hogy egy egész életre kötöttünk szövetséget, együttesen átvészeljük a legnagyobb megpróbáltatásokat is, és semmi nem ronthatja el a közös jövőt. De mit tegyünk, ha mégsem így alakul? Ha félresiklanak az események, és egyszer csak egyedül találjuk magunkat az együtt kezdett úton? A szerző a következő állomásokon vezet végig: Érzelmek viharában - A gyógyulás útján - Gyermekek gyógyulása - Hétköznapi gondok - Mit (ne)

Megrendelem